Kaan Diğer Savaş Uçaklarını Komuta Eder Mi?

 




Arkadaşlar selamun aleyküm.


5. nesil savaş uçağı olan Kaan’nın havalanması hiç şüphesiz ülkemiz için çok büyük bir gelişmeydi.


Çünkü Kaan sadece tek başına bir savaş uçağı değildi. Envantere girdiğinde gök vatanda kızılelma, anka-3 ve hürjet gibi diğer yerli uçaklarımız ile beraber havalanarak bu uçakları bir komutan gibi gökyüzünde yönetebilecek bir savaş uçağı. Bu öylesine bir gelişmeki değerli dostlar şuan dünyada bu şekilde operasyonel faaliyet yapan kimse yok. 

Yani Türkiye Kaan’la bu yeni savaş konseptini başaran dünyadaki ilk ülke olabilir. 

Örnek vererek konuyu daha anlaşılabilir hale getirecek olursak. Türkiye’nin en çok hava harekatı yaptığı yerler Suriye ve Irak’ın kuzey bölgeleri. Bu bölgelere yapılacak olası bir hava harekatında Kaan, Kızılelma, Anka-3 ve Hürjet 4’lüsünün birlikte hava harekatı yaptığını hayal edin. Harekat yapılan bölgenin riskli olduğu alanlarda insansız oldukları için Kızılelma ve Anka-3, kapsamlı bombardıman faaliyeti gerekmeyen alanlarda Hürjet, hedef bölgesinin ağır mühimmatlar ile birlikte vurulması ve pilot kabiliyeti gerektiren hava-hava muharebelerinde veya süpersonik hız kabiliyeti gerektiren bölgelerde Kaan’nın kullanıldığını düşünün. 

Şüphesiz gerçekleşebilecek böyle bir gelişme Türk havacılık tarihinin everesti olur. Çünkü, Türkiye’nin arzuladığı bu yeni hava muharebe konseptini durdurabilecek yakın bölgede bir güç yok.

İnşallah testleri devam eden uçaklarımız bir an önce envantere girer de Türkiye’nin hücum hattı diyebileceğimiz Kaan, Kızılelma, Anka-3 ve Hürjet 4’lüsünü bu yeni savaş strateji mantığıyla uçtuğunu görürüz.


Allah ömür verirse göreceğimizden hiç şüphe duymuyorum. Çünkü Türkiye savunma sanayiinde neyi istediyse zamanı gelince hepsini birer birer gerçekleştirerek envantere aldı. 

O yüzden ülkemiz ile ne kadar gurur duysak azdır. 


Videoların devamı için kanala abone olmayı unutmayın. Allah’a emanet.


Yorumlar

Bizi Takip Edin