İyiki ABD Bize F-35 Savaş Uçağını Vermedi

 



Arkadaşlar selamun aleyküm.


Türkiye’nin savaş uçağı gündemi hız kesmeden devam ediyor. Bir yandan MMU Kaan, Hürjet, Kızılelma ve Anka-3’ün envantere girmesi için hummalı çalışmalar devam ederken, diğer yandan kısa vadedeki ara çözüm ihtiyacı için ABD’nin Türkiye’ye blok 70 serisi F-16 ve modernizasyon kitleri satışına izin verdi haberleri geliyor. Fakat ABD bize viper serisi F-16 satışına yeşil ışık yakarken diğer yandan Yunanistan’a da 40 adet F-35 satmayı onaylıyor. 


Bu haber ilk bakışta bizim için olumsuz gibi gözükse de aslında hiçte öyle değil. Neden mi?


Şöyleki F-35 başta görünmezlik teknolojisiyle birlikte birçok özelliği ile öne çıkan bir savaş uçağı olsa da başa çıkılmakta zorlanılan büyük sorunları var. Google’a F-35 sorunları veya kazaları yazarsanız ne demek istediğimi görürsünüz. Üstelik F-35’in sorunlarını Amerika’da kabul ediyor. ABD’nin hesap verebilirlik ofisi raporuna göre ABD’deki F-35’lerin faaliyet oranı %55 civarı. Yani Amerika’daki F-35’lerin neredeyse yarısı sorunları sebebiyle uçamıyor. Amerika kendi ülkesinin ürünü olan uçakları kendi topraklarında uçuramıyorsa uçaklarını satın alan ülkelerin halini varın siz düşünün. 

Demek istediğim Yunanistan'ın 40 adet adet F-35 alsa bile onları her daim hazır tutamaz. Savaşa her zaman hazır olmayan uçak demir yığınından başka birşey değildir. Ayrıca savaş zamanı herhangi kaza veya sorun yaşanması durumunda ne olacak. Yunanistan uçakları tamir et diye mecburen ABD’ye yollayacak. Bu da masraf ve zaman kaybı demek. Yani dostlar neresinden bakarsan bak Yunanistan'ın F-35 almasının Türkiye’ye üstün gelir bir tarafı yok. Her zaman dediğim gibi,


Savunma sanayisinde dışarıdan aldığın silah veya teknoloji barış zamanı caydırıcı güç, savaş zamanında ise ülkenin boynuna yüktür. 


İyiki bize Amerika bize F-35’leri vermedi. İyiki biz iha,siha ve savaş uçaklarımızı yaptık. Zamanı gelince hepsi birer birer tamamlanıp envantere giriyor ve ülkemizin boynuna vurulan bağımlılık prangalarını birer birer çıkartıyoruz inşallah. 


Evet dostlar şimdilik bu videodan bu kadar bundan sonraki videolar için abone olmayı unutmayın.



Yorumlar

Bizi Takip Edin