Anka 3'ün En Önemli 5 Özelliği Nedir?

 


Arkadaşlar selamun aleyküm.


Türkiye’nin savunma sanayindeki yenilikleri birbirlerini tamamlayarak devam ediyor. 

İşte son gururumuz Anka-3 


Anka-3 insansız savaş uçağımız gökyüzü ile buluşarak ilk uçuşunu gerçekleştirdi. 


Bir çok üstün niteliği ile ülkemizin ihtiyaçlarına cevap verecek olan Anka-3’ün en önemli 5 özelliğini sizler için hazırladım. O zaman hemen başlayalım.


  1. Hayalet Uçak Olması


Anka-3’ün şüphesiz en önemli özelliği kuyruksuz yapısı sayesinde düşük radar izine sahip olmasıdır. Düşman radarlarına yakalanmaması sayesinde nokta operasyonlar icra ederken, keşif gözetleme ve istihbarat amaçlı da kullanılabilecek. 


  1. Diğer Uçaklarla Beraber Görev Yapabilmesi


Geçenlerde bir diğer gururumuz Bayraktar Kızılelma Türk Yıldızları ile beraber kol uçuşu yapmıştı. Şimdi de aynı şeyi

Anka-3 için düşünün. Hatta Türkiye’nin  hava harekatında bir yanda insansız savaş uçakları olan Kızılelma ve Anka-3 diğer yanda MMU Kaan ve Hürjet ile beraber operasyonel faaliyet yaptığını hayal edin. Ülkemiz adına müthiş bir güç çarpanı olur ve olacakta inşallah. Çünkü bunlar uzak hayaller değil gerçekleşen hakikatler.


  1. Kısa Pistli Gemilere İniş-kalkış


3 tarafı denizlerle çevrili ve tüm denizlerinde de savaş veya problem olan Türkiye’nin, karada aktif olduğu kadar denizlere de hakim olması çok önemli. Hele ki akdeniz'de yüklü miktarda doğalgaz olduğu ve ülkemizin haklarına çökmeye çalışılan bu dönemde bölgede caydırıcı gücümüzü göstermemiz gerekiyor. İşte bu yüzden Anka-3’ün TCG Anadolu gibi kısa pistli gemilere iniş kalkış yapabilmesi çok önemli. Neyse ki bununla ilgili açıklama yapan Tusaş Genel Müdürü Temel KOTİL,  Anka-3’ün TCG Anadolu’ya konuşlandırılabilecek çalışmalar yapıldığını belirtti.


  1. Hava - Hava Muharebere Yapabilmesi


Savaş uçağı dendiği zaman uçaktan beklenen en önemli özelliklerden biri de hava-hava muharebesi yapabilmesidir. Aksi halde o uçak savaş uçağı değil bir nevi iha olur. Anka-3’de jet motorlu savaş olduğundan insanlı savaş uçakları ile hava-hava muharebesi yapabilecek. Zaten ilerleyen tarihlerde yapay zeka ile donatılmış insansız savaş uçaklarının gökyüzünün hakimi olacağına inanıyorum. Hava gücünün önder ülkelerinin insansız platformlara büyük yatırımlar yapmasından geleceğin gittiği çoktan belli.


  1. Tanker Uçak Olabilmesi


Tanker uçaklar savaş uçaklarının havadaki yakıt ihtiyacını karşılayan uçaklardır. Türkiye’nin elinde KC-135R tanker uçakları bulunuyor. Fakat bu uçakların boyutu neredeyse bir yolcu uçağı büyüklüğünde olduğu için düşman radarlarına yakalanması çok kolay oluyor. Anka-3’ün radardaki görünürlük seviyesinin düşük olması sayesinde havada yakıt ikmali yapmak çok daha güvenli olacak. 


Görüldüğü gibi Anka-3’ün bir çok özelliği ülkemizin elini güçlendirecek büyük bir güç çarpanı olacak. İnşallah ilerleyen yıllarda gökyüz Anka-3, Kızılelma, Hürjet ve MMU Kaan’a emanet olacak.

 

Videoların devamı için abone olmayı unutmayın. 

Yorumlar

Bizi Takip Edin