TCG Anadolu'nun İlk Görev Yeri Neresi Olur?

 



Selamın aleyküm arkadaşlar. Bu videoda yorumlara aktif olarak katılarak benimle fikir alışverişi yapmanızı sizlerden rica ediyorum. Çünkü bu videoda TCG Anadolu amfibi hücum gemimiz nerelerde görev yapar? Nerelerde ülkemizin elindeki güç kozu olur? Düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum. Videoya başlamadan küçük bir hatırlatma da  yapmak istiyorum. Kanala abone olmayan arkadaşlar GörevliYazar kanalına abone olursanız çok mutlu olurum. Çünkü GörevliYazar kanalının geleceği sizin ellerinizde. Hadi videoya geçelim.


Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizin her denizinin sorunu ayrı bir çıkmaz. 


Karadeniz'de Rusya, Ukrayna, Kırım, üçgeni.


Ege'de Yunanistan'ın haddi aşan yanlış politikaları ve uluslararası anlaşmalara aykırı hareket ederek adaları silahlandırması.


Akdeniz'de ise mavi vatan probleminin yanı sıra karasularımızda çok büyük rezerv olduğu bilinen doğalgaza sahip olma sorunu. 


Türkiye etrafındaki denizlerde olan bu sorun yumağında boğuşurken TCG Anadolu'nun envantere girmesi elbetteki ülkemizin elini güçlendirecek. Çünkü TCG Anadolu sadece bir gemi değil. Girdiği her muharebede rüştünü ispatlamış Bayraktar TB2'nin abisi diyebileceğimiz katlanır kanatlara sahip TB3'ün ve Baykar'ın son gururu Kızılelmanın iniş kalkış yapabileceği bir amfibi hücum gemisi. İnsansız uçak yönüyle de dünyada ilk ve tek. Gerekirse karaya çıkarma yapabilmek için taşıyabildiği tank ve zırhlı araçları saymıyorum bile. 

Hal böyleyken TCG Anadolu hareket kabiliyeti ve gerektiğinde operasyonel faaliyet yönünden Türkiye'nin büyük güç çarpanı olacak. 


Peki Türkiye bu güç çarpanını nerede kullanır. Yani TCG Anadolu en çok hangi denizde görev yapar? Yorumlarda cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar.


Benim nacizane fikrim ise, şartlar değişmediği müddetçe TCG Anadolu en çok Akdeniz'de görev yapar. Ülkemizin doğal gaz ve mavi vatan probleminin çözümünde çok önemli kilit taşı olur.


Videolarımın devami için kanala abone olmayı unutmayın. 

Yorumlar

Bizi Takip Edin