Kripto Para Şikayetleri Nelerdir?

 


Herkese merhaba arkadaşlar. Bu yazıdaki konumuz tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yükselen kripto para piyasası ve şikayetleri. Özellikle son dönemde daha da  çok kullanımı artan kripto para alışverişi şikayetleri de beraberinde getirdi. 


Dünya ekonomik forumu tarafından yapılan araştırmaya göre nüfusa oranla en çok kripto para kullanan ülkeler arasında %16 ile dünyada 4'üncü, Avrupa'da ise ilk sırada yer alan Türkiye'de konu ile ilgili şikayet artışı da tavan yaptı. Ülkemizde yaklaşık 3 milyon kişinin kripto para aldığı düşünüldüğünde şikayetlerin artması da gayet normal aslında. 


O yüzden, bende bu yazıyı kripto para piyasasında işlem yapanların şikayetlerini dile getirmek için hazırladım. Hem kripto para piyasasının şikayetlerini bilmek, hemde bu piyasaya yeni girmek isteyenler için hazırladığım bu bilgilendirmenin faydalı olacağını düşünüyorum. Umarım beğenirsiniz. 


Kripto veya sanal para alışverişindeki en önemli sorun kime veya neye bağlı olduğu belli olmadığı için her türlü sürprize açık olmasıdır. Zaten şikayetlerde genel olarak yaşanılan sürprizlerle alakadır. O zaman şikayetleri maddeler halinde sıralayalım.


  1. Hesap Sıfırlama Korkusu


Kripto para alan bir vatandaş parasını çekmeye çalışırken "hesabınız sıfırlandı" diye beklenmedik bir mail alıyor. Haliyle şok geçiren vatandaş nereye şikayet edeceğini veya hakkını nasıl arayacağını bilemiyor. Çünkü bu tarz platformlarda hesap dökümü ve geçmişe yönelik bir sorgulama olmadığı için herhangi bir mağduriyet durumunda yatırım yapan vatandaşlar çaresiz kalabiliyor.  


  1. Müşteri Hizmetleri Sorunu


Kripto para dünyasına yatırım yapan vatandaşlar karşılarına sorunlarını anlatacak banka temsilcisi gibi bir sistem arıyor. Fakat kripto para alım-satım sisteminin yukarıda değindiğimiz gibi kaynağı belli olmadığı için herhangi bir temsilcisi bulunmuyor. Yani kısaca kripto para sisteminin müşteri hizmeti yok. Mail ile destek veriyorlar. Bu da gecikmeye veya cevap alamama sorunlarını doğuruyor.


  1. Sistemsel Hatalar


Kripto para alan vatandaşların sorunlarından biri de sistemsel hataların olduğunun söylenmesi. Bu konudaki dişe dokunur en büyük şikayet, kripto para alım-satım işlemi esnasında sistemin kitlendiğinin ifade edilmesi ve bu kitlenmenin ise borsanın veya kripto para piyasasının yüksek olduğu zamana denk getirildiğinin iddia edilmesi. 


  1. Para Çekme Ve Alım-Satım İşlemindeki Sorunlar


Kripto para piyasasının en büyük ve de bence en önemli sorunu para çekme ve alım-satım işleminde sorunların olduğunun iddia edilmesi. Bu konudaki başlıca şikayetler ise, para çekme işleminin gecikmesi veya gerçekleşememesi.


Kripto veya sanal para şikayetlerinin öne çıkanları bunlar. Eğer sizde kripto para dünyasındaysanız ve başınıza daha farklı sorunlar geliyorsa bilgilendirme amaçlı yorum yazmayı unutmayın.


Yazıyı bilgilendirici bulduysanız beğenmeyi ve abone olmayı unutmayın.


Yorumlar

  1. Paribu komisyon oranları için tıklayın: paribu komisyon oranları

    YanıtlaSil
  2. Birtfex kripto borsasında kazandığım parayı çekmek istediğimde kyt ödemesi diye bı odene istedi 4801 TL olarak sonra çekim yapilacak bu parada bakiyenize geri verilecek dendi ne kadar doğru acaba bilgisi olan varmı bu konuda

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yazı ile alakalı yorum yaparak değerli fikirlerinizi benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler.

Bizi Takip Edin