İnstagram'ın Beğeni Sayısını Kaldırması Sizce Doğru Mu?

Sosyal medya hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Bu parçanın en büyük bölümünü de hiç şüphesiz instagram oluşturuyor. Özellikle de genç nesil arasında. Gün geçtikçe kullanıcı sayısı arttıran instagramın uyguladığı her yenilik çok konuşuluyor çok tartışılıyor. Beğeni sayısını kaldırmak istemesi de bunlardan biri.
Instagram
Instagram ilk günlerinden beri paylaşılan fotoğrafların beğeni sayısını gösteriyor. Yani siz bir fotoğraf paylaştığınızda diğer instagram kullanıcıları da paylaştığınız fotoğrafın kaç kişi tarafından beğenildiğini görebiliyor. Instagram'ın yakında getirmeyi planladığı bir güncelleme ile artık kendi fotoğraflarınız hariç hiç kimsenin fotoğraf beğeni sayısını göremeyeceksiniz. 

Şu anda Brezilya, Avustralya, İrlanda, Kanada, Japonya İtalya ve Yeni Zelanda da test aşamasında olan bu yeni güncelleme kullanıcılardan farklı tepkiler almasına neden oldu. Bazı kullanıcılar bu yeni güncellemeden  memnun kalırken, bazıları ise yeniliği beğenmediklerini ifade etti. Hatta kimi kullanıcılar test aşamasında olan bu güncellemenin kalıcı olması halinde instagram hesaplarını sileceğini duyurdu. 

Peki dünya çapında milyonlarca kullanıcısı olan instagram böylesine köklü bir değişikliğe neden gitmek istiyor?

İnstagram'ın bazı kullanıcıların tepkisine rağmen böylesine bir yeniliğe gitmek istemesinin en büyük nedeni hiç şüphesiz kendisine yöneltilen eleştiriler sebebi ile oldu. 

Beğeni sayılarının gösterilmesi insanların kendilerini başkalarıyla kıyaslayarak kötü hissetmelerine yol açtığı ve bu durumun başta genç yaştakiler olmak üzere kullanıcıların ruh sağlığını olumsuz etkilediğine yönelik eleştiriler instagramı böyle bir yeniliğe itti. 

Yapılan bu yoğun eleştirilerin ufak bir araştırma ile de haklılık payının olduğu anlaşıldı. 

Özellikle ergenlik çağındaki gençlerin sosyal medya hakkında
Kendilerini arkadaşlarına daha yakın hissettiriyor diyenleri oranı %78
Daha haberdar yapıyor diyenlerin oranı %49
Ailelerine daha çok bağlıyor diyenlerin oranı ise %42 oldu.

Fakat ergenlik çağında olan pek çok gencin ise sosyal medya hakkında,
Kendilerini sürekli en iyi şekilde gösterme baskısı hissettiriyor diyenlerin oranı %15
Aşırı bilgi görüyorum diyenlerin oranı %10
Bunaldım diyenlerin oranı %9
Bir şeyi kaçırma korkusuna kapılıyorum diyenlerin de oranı %9 oldu. 

Sonuç olarak "Arkadaşlarınızın, paylaştığınız fotoğraf ve videolara odaklanmasını istiyoruz; bunların ne kadar beğenildiğine değil."Diyen instagram bu yeniliği hayata geçirmekte kararlı gibi duruyor. 
Türkiye'deki 34 milyon instagram kullanıcısı getirilmesi düşünülen bu yeniliğe ne gibi tepkiler verecek çok merak ediyorum doğrusu. Özellikle de instagram fenomenleri bu süreçten en çok etkilelenenlerden olacak. 

Ne denir olacakla öleceğe çare yok. Güncelleme gelsin ne olacak hepimiz birlikte yaşayarak göreceğiz.

Yorumlar

Yorum Gönder

Yazı ile alakalı yorum yaparak değerli fikirlerinizi benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler.

Bizi Takip Edin