Dijital Dergi Çağı Ve Uygulamaları

Dergi,dergiler

Dergicilikte yeni dönem olan dijital dergicilik günden güne popülaritesini arttırıyor. Önceleri yatağımızın altında özenerek sakladığımız ve her canımız istediğinde açıp severek okuduğumuz dergiler artık şimdi cep telefonumuzda.
Mobil şebeke sağlayıcılarının Google Play Store ve Apple Store aracılığıyla tüm müşterilerinin hizmetine sunduğu dergi uygulamaları sayesinde istediğiniz dergiler sadece bir tık uzağınızda.
Önceden indirmek kaydıyla çevrimdışıyken bile erişme imkanı olan dergileri okumak artık çok daha keyifli. Ayrıca dijital ortamın sunduğu kolaylıklar sayesinde özellikle bazı dergi uygulamalarında kaldığınız sayfayı işaretleyebilme, en çok beğendiğiniz dergileri favorilere ekleme gibi özelliklerinin olması kullanım kolaylığı açısından gerçekten mükemmel.
Mobil şebeke sağlayıcılarına aylık ödeyeceğiniz cüzi bir ücret karşılığında sizde bu hizmete sahip olabilirsiniz. Sakın ha ücret deyince hemen umutsuzluğa kapılmayın! Çünkü aylık abonelik ücretleri gerçekten çok cüzi miktarlar. Ben sizler için araştırdım.
Ücretler mobil şebeke hizmeti veren kurumlara göre farklılık göstersede rakamlar birbirine çokta uzak değil.
Dilerseniz zaman kaybetmeden dergi uygulamalarını incelemeye geçelim.

Uyarı: Aşağıdaki veriler Google Play Store’dan alıntıdır.

Dergilik

Turkcell’in sunduğu bir hizmet olan ve 5 milyondan fazla indirilen Dergilik uygulaması, Turkcell müşterilerine standart paket olarak dergilikte kullanacağı 5 GB hediye internetle birlikte ayda 19,65 TL. İçinde yabancı dergilerinde bulunduğu ve dergilikte kullanacağı 6 GB hediye internetle premium paket ise 28,65 TL. Dergilik uygulaması her ne kadar Turkcell’in bir hizmeti olsada diğer operatör müşterilerinin kullanımına da açık. Aylık 19.99 TL’ye standart paket, 28.99 TL’ye de premium paket sahibi olabilirsiniz.

Türk Telekom e-dergi

Adındanda anlaşılacağı üzere Türk telekomun bir hizmeti olan bu e-dergi uygulaması 100 binin üzerinde indirme oranına sahip. Uygulama açıklamalarından anladığım kadarıyla hem kendi müşterilerine hem de diğer operatör müşterilerine aylık 13.99 TL. Üstelik Türk Telekom müşterisiyseniz e-dergi uygulamasında gezinirken veya dergi indirirken internet paketinizden harcamazsınız.

Sonuç

Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte basılı yayınların tirajlarının düştüğü ve dijital yayıncılığın ilerleme kat ettiği bir dönemdeyiz. Bu böyle devam ettiği takdirde dijital yayıncılık büyüyerek ve gelişerek yoluna devam edecek gibi. Zaten Google Play Store’da dergi uygulamalarını aratırsanız birçok dergi uygulamasının olduğunu görürsünüz. Ben sadece beğendiğim iki uygulamayı size anlattım. Eğer sizde benim gibi dergi okumayı seviyorsanız bu uygulamalardan birini denemenizi tavsiye ederim.

Not:Bu yukarıdaki dergi uygulamalarında sadece dergi değil gazeteleri de takip edebilirsiniz.

Yorumlar

  1. E-dergi'yi bi kaç kez denedim fakat böyle uygulamalara bir türlü alışamadım. Gazete - dergi gibi materyallere dokunmadan ekrandan okuyunca kendimi okumuş gibi hisetmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size bir açıdan katılıyorum. Dokunmadan sayfalari hissetmeden okumak pekte keyifli değil. Fakat bu uygulamaların her an elimizin altında olması ve bilgi akışının sürekliliği açısından bence hiçte fena değil. 😊

      Sil
  2. Güzel hizmetler teşekkürler anlatım için

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yazı ile alakalı yorum yaparak değerli fikirlerinizi benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler.

Bizi Takip Edin