Seksenler Dizisinin Çok İzlenmesinin 3 Nedeni

Seksenler

Türkiye'deki dizi sektörü her geçen gün büyümeye devam ediyor. Büyüyen bu sektörde diğer dizilerden farklı içerikler sunanlar daha dikkat çekerek yayın hayatına adeta bir adım önde başlıyor. Seksenler dizisi de bunlardan biri.

Seksenler dizisi yayın hayatına başladığı günden itibaren insanların zihninde kendine ayrı bir yer edindi. Edindiği bu yeri usta ve sevecen oyuncu kadrosuyla da perçinledi.
Toplamda 228 bölüm yayınlanan ve 6 sezon boyunca ekranlarımızı süsleyen seksenler dizisi ekranlara veda ettikten sonra çokça özlenmeye başlandı.

Bende bu yazımda TRT vasıtasıyla gönlümüze taht kuran seksenler dizisi neden bu kadar çok izlendi konusunu ele almak istedim.

Haydi başlayalım. 😊

1)İçten Ve Samimi Olması

Çok dizi izleyen biri değilim. Fakat benim gibi az dizi izleyen biri bile seksenler dizisindeki içtenlik ve samimiyet duygusunu iliklerine kadar hisseder diyebilirim. Diziyi izlediğiniz zaman kendinizi oradaymış ve o anı yaşıyormuş gibi hissedebiliyorsunuz. Ayrıca dizideki karakterlerin birbiri ile ilişkilerinde karşılıksız yaptıkları iyilikleri görünce günümüz dünyasının ne kadar kirlendiğini de hemen fark edebiliyorsunuz malesef.

2)Geçmişi Anlatması

Seksenler dizisinin adındanda anlaşılacağı üzere en büyük artısı bence geçmişi anlatıyor olması. Çünkü seksenler dizisi kimimizin çocukluğunu, kimimizin gençliğini içinde tutuyor olmasıyla dizi severler için bir çekim odağı oldu. Diziyi izleyen hemen hemen herkes ya geçmişini hüzün ve özlemle hatırladı. Ya da geçmişte yaşananlardan ötürü günümüze pay çıkardı. Öyle ya da böyle geçmişin acı tatlı hatıralarını ekrana taşıyan seksenler dizisi izleyen herkesten tam puan aldı.

3)Aile Dizisi Olması

Ülkemizde gösterilen dizilerin durumunları ortada. Aile ile izlenebilecek diziler yok denecek kadar az malesef. Neyse ki seksenler var. Aile fertlerinin bir arada keyifle izleyip mutlu olabileceği seksenler dizisi ya çoğumuzun favorisi ya da vazgeçilmezi.

Seksenler Dizisi Yeniden Yayınlanacak Mı?


Seksenler dizisi müptelalarının istediği en büyük şey dizinin yeniden yayınlanması. Son zamanlarda bununla ilgili ciddi gelişmeler de olmadı değil.
Dizinin senaristlerinden Birol Güven’in Twitter açıklamaları aynen şöyle.
-Bana en çok sorulan soru; Seksenler devam edecek mi?
-Evet devam edecek inşallah.
-Ama yeni hikayelerle ve muhteşem oyuncu kadromuzun yanına yeni oyuncu arkadaşlarımızın ilavesiyle. Çok yakında…

Birol Güven’in verdiği müjdeli haber ile heyecanlanan seksenler tutkunları dizinin yeniden yayınlanacağı günü büyük bir sabırsızlıkla bekliyor.

Yorumlar

  1. Bu diziyi izlemeyen sayılı insandan birisi olabilirim sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman kendine bir şans ver izlemeye hemen başla. 😊

      Sil

Yorum Gönder

Yazı ile alakalı yorum yaparak değerli fikirlerinizi benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler.

Bizi Takip Edin