PES 2019 ARTI VE EKSİLERİ

Pes 2019
Konami PES 2019’u Ağustos ayında ülkemiz piyasasına sundu. Yıllardır süregelen PES serüveni yeni sürümüyle de futbol zevkini yaşatmaya devam ediyor. Başta PES fanlarının ve tüm futbol oyunu oynamayı sevenlerin sabırsızlıkla çıkmasını beklediği PES 2019 oyun dünyasında yerini aldıktan sonra PES tutkunlarınca bir takım değerlendirilmeye tabi tutuldu. Gelin bu değerlendirmeyi hep birlikte inceleyelim.

İncelemeye geçmeden önce Konami PES 2019 hakkında “şu ana kadarki en iyi futbol deneyimini sunacak” diyor. Peki bu iddialı açıklamaya oyun severler katılıyor mu? İnceleyip görelim. Haydi başlıyoruz.

Pes 2019 Yenilikler

Pes 2019’un artı ve eksilerini değerlendirmeden önce yeniliklerinden bahsetmekte fayda var. Çünkü geçen her senenin ardından gelen her yenilik oyunun zevkini ve gerçekçiliğini arttırdığı su götürmez bir gerçek. Bazı oyun severler bu görüşe katılmasada genel kanı bu doğrultuda.

Yeni Top Fiziği

Top fiziğinin yenilenmesi ve geliştirilmesi oyunun kalitesine olumlu yönde etki ettiği kesin. Konami bu konuda her geçen sene ilerleme katederek futbol severleri mutlu etmeye devam ediyor.

Yorgunluk Sistemi

Konami Pes 2019’la birlikte yeni yorguluk sistemini devreye soktu. Artık oyuncuların yorgunluk durumlarını maç içerisinde kesin olarak hissedebiliyorsunuz. Oyuncunun yorgunluğu koşusundan bile belli oluyor. Yapmanız gereken şey yorulan oyuncunuzu değiştirmek olacaktır.

Becerilerdeki Artış

Çapraz dönüş, bakmadan pas, kontrollü çelme, düşen ve yükselen şut gibi yeni beceriler ile birlikte PES 2019’daki beceri sayısı 39’a çıkmış. Becerilerdeki bu artış oyun zevkini arttırken, yıldız oyuncuların kendine has bu tarz becerileri sayesinde diğer oyuncuların arasından rahatlıkla sıyrılabiliyor.

Yeni Oyuncu Kart Sistemi

Yeni oyuncu kart sistemi ile kullanıcılar takımlarına en iyi oyuncuları bulup kendi takımlarını rahatlıkla oluştarabilecekler. Ayrıca efsanevi kartlar sayesinde çok daha iyi oyuncular bulunabilecek.

Güncellenmiş MyClub

Yenilen MyClub ile artık PES tutkunları haftalık maçlarda karşı karşıya gelecek. Kazanacağınız maçlar sayesinde üst sıralarda yer alabilirseniz performansınıza göre farklı ödüller kazanabileceksiniz.

Karlı Hava Modu Ve Yeni Gol Sevinçleri

Konami PES 2019 ile birlikte karlı hava modunu da getirdi. Oyunda kış atmosferini yaşamak isteyenler için sevindirici bir gelişme. Ayrıca yeni eklenen gol sevinçleri de oyuna renk katıyor diyebilirim. Sevdiğiniz oyuncuyla gol attığınızda onun kendine özgü hareketlerini görmek gerçekten güzel ve bir o kadar da eğlenceli.

PES 2019 Artıları

Konami’nin göz bebeği PES her geçen yıl üzerine koyarak gelişmeye devam ediyor. PES 2019 da bu gelişmelerden üzerine düşen payı almışa benziyor.
İşte PES 2019’un artıları,

1-Türkiye’deki PES tutkunlarının (bu tutkunlara bende dahilim😅) beklediği gelişmeyi Konami sonunda yaptı ve ülkemizin Süper Lig’ini PES 2019 da lisanslı bir şekilde oyun severlere sundu. Hemde eksiksiz tüm takımlarla birlikte. Artık ülkemizde PES oynayan herkes kendi tuttuğu takımı alıp herhangi bir yamaya gerek duymadan orjinal haliyle oyunu oynayabilir.

2-PES 2019 bir önceki serisine göre animasyonlarda, oyuncu yüzlerinde ve grafiklerde ilerleme katetmiş. Oyunu oynarken bu gelişmeleri sizde fark edeceksiniz.

3-PES her çıkan yeni serisiyle kendini geliştiriyor demiştik. Bu gelişimden en çok nasibini alan faktör de hiç şüphesiz oyunun gerçekçiliği. Oyunu oynarken bir önceki seriye göre gerçekçiliğin önemli bir biçimde arttırıldığını göreceksiniz. Gerçekçiliğin artmasındaki en önemli aktör ise elbette başarılı Fox Engine oyun motoru.

4-Lisans sorunları ile tam manada baş edemeyen Konami, PES 2019’da daha fazla lisanslı takım, lisanslı lig ve lisanslı stadyumla karşımıza çıkıyor. Hiç şüphesiz oyun gerçekçiliği ve keyfi açısından olumlu bir gelişme

5-PES 2019’un en önemli yeniliklerinden biri de Enlighten yazılımı sayesinde 4K ve HDR desteğine sahip olması. Bu görüntü kalitesi sayede daha keyifli maçlar izleyebileceğiz.

PES 2019 Eksileri

Konami çıkardığı her PES serisinde üzerine koyarak yoluna devam ederken ne yazık ki bazı eksiklikler hala daha devam ediyor.
İşte PES 2019’un eksi yönleri,

1-PES 2019’un göze çarpan en büyük eksikliklerinden biri PES 2018’deki olduğu gibi bazı büyük takımların lisanslarını hala alamamış olması. Zira Manchester United yerine Man Red veya Chelsea yerine London FC gibi isimleri görmek biraz can sıkıcı olabiliyor.

2-PES 2019’un büyük eksikliklerinden bir diğeri ise Şampiyonlar Ligi lisansını FIFA’ya kaptırması. Yıllardır Şampiyonlar Ligi’ni PES serileri ile oynayan PES tutkunları için oluşan bu lisans kaybı hayal kırıklığına sebep oldu.

3-PES serilerinde stad atmosferinin daha iyi olması oyun severlerce hep beklendi. Malesef bu beklenti PES 2019’da da devam ediyor. Taraftar sesleri ve tezahüratlar daha iyi bir seviyede olabilirdi.

4-PES 2019’da maç anlatımı geliştirilmesi gereken hususlar arasında. Yani kısaca, yapılan gelişmeler beklenen ve istenilen düzeyde değil.

Genel Değerlendirme
Konami PES 2019’la birlikte gerek bazı takımlardaki lisans sorunları, gerekse de Şampiyonlar Ligi lisansını kaybetmiş olsa dahi oyun dünyasına hızlı ve bir o kadar da iddialı bir giriş yapmayı başardı. Uzun yıllar boyunca kendi oyuncu kitlesini oluşturan ve bu kitleyi elinde tutmayı başaran Konami, PES 2019’la birlikte de bu kitleyi daha da genişleteceğe benziyor. Bunun en büyük kanıtı ise bir önceki seriye oranla daha fazla lisanslı lig, lisanslı takım ve lisanslı stadyuma sahip olması.

Ayrıca oyunda yapılan yenilikler ve değişiklikler oyun severlerin genelince beğeni kazandı denilebilir. Yıllardır FIFA ile rekabet içerisinde olan PES, son yıllardaki düşüşünü PES 2019 ile sonlandırabileceği hususunda iddialı.

Uzun lafın kısası lisans sorunları başta olmak üzere diğer küçük sorunları dert etmeyen oyun severler için PES 2019 iyi bir seçenek gibi görünüyor. Tabi yine de son karar oyun severlerin elbette.

Yorumlar

  1. Ben pek sevmiyorum pes oynamayı. Seven arkadaşlarım heyecanla beklerlerdi Pes'in yeni sezonlarını...

    YanıtlaSil
  2. Üniversite yıllarında çok oynardım. Bu aralar uzak kaldım bu oyuna. Elinize sağlık. Güzel yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
  3. pes 6 dan beri seriye bağladım oynuyorum ancak bilgisayar işlemcisi 19 kaldırmıyor daha oynamadım

    YanıtlaSil
  4. Pes 19 her yönüyle 18'e göre çok daha iyi. Bilgisayarda olmasa bile play station da tecrübe etmenizde fayda var. 😊

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yazı ile alakalı yorum yaparak değerli fikirlerinizi benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler.

Bizi Takip Edin