Saç Ektirdikten Sonra Dikkat Etmemiz Gereken 13 Madde

Dusunen adam

Saç ektirme işlemi günümüzde gitgide yaygınlaşıyor. Artık sadece erkekler değil kadınlarda saç ekimi yaptırıyor. Fakat ne yazık ki saç ektiren bazı hastalar yeni saçlarına kavuşacağını beklerken istemeden ya da bilinçsizce yaptıkları hatalar yüzünden yeni ekilen saçlarına zarar verebiliyor.

Bu yüzden yeni ektirdiğiniz saçlarınıza zarar vermemek için genel olarak ne yapmanız gerektiğini maddeler halinde sıralayalım.

1. Saç ekimi sonrasında iki gün boyunca ekim yapılan bölgeye herhangi bir temasın olması kesinlikle yasaktır. Yapılacak her temas yeni ekilen saç köküne zarar verebilir.

2. Saç ekiminden sonra uyku pozisyonu çok önemlidir. Saç alımın yapıldığı (ense veya başın arka kısmı) alan üstüne yani sırt üstü pozisyonunda uyumanız tavsiye edilir. Ayrıca kullanacağınız yastığın saç ekimi yapılan bölgeye temas etmeyecek şekilde küçük olması önemlidir.

3. Saç ekiminden sonra yaklaşık 15 gün boyunca baş bölgesinden giyilen giyisiler yerine önden giyilen kıyafetler tercih edilmeli. (Gömlek, polar vb.)

4. Yaklaşık 2 hafta boyunca spor antrenmanları, yüzme vb. gibi spor aktivitelerine katılınmamalı.

5. Kuaför hizmetlerini nasıl ne zaman ve ne şekilde almanız gerektiğini uzmanınıza kesinlikle danışın.

6. Saç ekimden sonraki ilk 2 gün ekim yapılan alana su değmemelidir. İlk yıkma işlemini de 2 günlük süre dolduktan sonra uzman ekip tarafından yapılmalıdır.

7. Saç ekiminden sonra seyahate çıkacaksanız ekim yapılan alanı mutlak surette koruyun. Örneğin, otobüsle seyahat edecekseniz başınızı cama falan yaslamayın. Ense bölgesine konulacak ufak bir yastik işinizi görecektir.

8. Aşırı soğuk ve sıcak havalardan saçlarınızı koruyun. Saçlarınızı gün ışığından korumaya özen gösterin.

9. Eğer kullanıyorsanız saç ekiminden bir ya da iki hafta öncesinden ve sonrasında kadar alkol ve sigara gibi zararlı alışkanlıklarınıza son verin.

10. Periyodik olarak kullandığınız ya da saç ekiminden sonra kullanma ihtiyacı hissettiğiniz ilaçlarınızı uzmanınıza danışın.

11. Genel olarak vücudunuzu yormamalı ve terleten aktivitelerden uzak durmalısınız. Çünkü vücudunuzun diğer bölgeleri gibi başınızda terleyecektir.

12. Stresli ortamlardan uzak durun. Saç kökleri hassastır. Stres tüm vücudu etkilediği gibi saçları da etkiler.

13. Saç ekimi yapan uzmanının uyarı ve önerilerini mutlaka dikkate alın. Oluşabilecek herhangi bir sorunda önce uzmanınıza danışın.

Yorumlar

Bizi Takip Edin