Instagram'daki Mavi Tik Nedir? Nasıl Alınır?

Instagram

Instagramdaki mavi tikli hesapların sayısı gün geçtikçe artıyor. Mavi tikli hesap sahibi olmak instagram’daki yükselen trendlerden. Peki popülerliği gün be gün artan mavi tikli hesaplar nedir? Nasıl mavi tikli hesap sahibi olunur?

Instagram’daki kimi kullanıcıların hesaplarında mavi tik bulunması “o hesabın onaylı” olduğu anlamına geliyor. Yani bir nevi mavi tik kullanan hesabın, sahibine gerçekten ait olduğu belgeyle ispat edilmiş oluyor. Hangi hesabın çakma olup olmadığını gerçek bir şekilde öğrenmek adına güzel bir gelişme olarak görünüyor.
Ünlülerin adına açılmış çakma hesapların varlığı düşünüldüğunde bu gelişme en çok onların işine yarayacak gibi.

Eğer sizde instagram hesabınızı mavi tikli yaparak onaylamak istiyorsanız aşağıdaki adımları takip edin.

Instagram yaptığı son güncelleme ile kullanıcılarına mavi tik hesap sahibi olmayı oldukça kolaylaştırdı.
Yapmanız gereken şey sadece instagram’a giriş yaptıktan sonra ayarlar bölümüne girip ‘onaylı hesap başvuru’ bölümüne girmeniz gerekiyor.
Bu aşamadan sonra instagram sizden kullanıcı adınızı ve tam adınızı isteyecek. Adınızı doğru girmenizde fayda var. Çünkü bir sonraki aşamada instagram adınızın doğru olduğunu ispat etmek için kimlik veya ehliyet gibi resmi bir belgenin fotoğrafını isteyecek. Göndereceğiniz bu belgeler elbette profilinizde gösterilmeyecek. Amaç sadece sizin gerçekten siz olduğunu teyit etmek.

Yapılan bu işlemden sonra artık yapmanız gereken tek şey instagram’ın onayını beklemek. Eğer başvurunuz reddedilirse 30 sonra yeniden başvuru yapabilirsiniz.

Mavi tikli hesap sahibi olmak için resmi bir belgenin fotoğrafını göndermek ne kadar doğru?
Ayrıca buna değer mi?
Karar artık instagram kullanıcılarının.


Yorumlar

  1. Resmi bir belgenin fotoğrafını atmak bana da pek akla yatkın gelmiyor açıkçası :) Teşekkürler bilgi verdiğiniz için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolun. Bence de bir mavi tik çokta önemli olmasa gerek. 😊

      Sil
    2. Aynen, nüfusuna mı alacak sanki (: Ayrıca Görevli Yazarın'da söylediklerine katılıyorum bir tik almak için neler yapan var doğal olun

      Sil
    3. Kimilerine göre mavi tik almak çok önemli olsa gerek. Ayrıca size de katılıyorum. Bir tik uğruna gerçek hayattan tavizler vermeye gerek yok.

      Sil
  2. Resmi belge istemeleri benim de pek hoşuma gitmedi :(( Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sosyal medya artık internet ile sınırlı değil, yöneticisi olduğunuz WhatsApp grubunun içersinde yapılan paylaşımlardan bile sorumlu olabiliyorsunuz. Mavi tik onaylanmış hesap anlamına gelmektedir. Zamanında sadece ünlülere ve gruplara verilirken şu an ise belli bir takipçi sayısına ulaştıktan sonra kişisel bilgiler ve kimlik ile daha çok kolay bir şekilde alınabilmektedir. Garip gelmesin gereklidir çünkü bot basıp kimliğini veren bir hesap illegal satış yaparsa bunun delillendirilmesi gerek. Hem Instagram sorumluluk almamak için hem de bizi denetlemek için gereklidir. Koskoca Instagram'a bunu paylaşmak sıkıntı olmaz dünya çapında en revaçta platform fakat sonuçta yabancı menşeii. Yazı için teşekkürler. Saygılarımı sunarım

      Sil
    2. Görüşlerinizi paylaştığınız için ben teşekkür ederim.

      Sil

Yorum Gönder

Yazı ile alakalı yorum yaparak değerli fikirlerinizi benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler.

Bizi Takip Edin