Genel Blog Sahibi Olmak İçin 5 Neden


Bes,5

Blog dünyası her geçen gün popülaritesini artırarak kendine yine kullanıcılar edinmekte ve faaliyet alanını genişletmektedir. Blog dünyasının popülaritesinin artmasında ki en büyük neden ise blog sahibinin kendini tüm dünyaya zahmetsizce açabilmesi ve her istediğini özgürce paylaşabilmesidir.

Blog dünyası popülaritesini arttırdıkça da blogçuların ikilemleri büyüyor. Kimi blogçular belli başlı konuları ele alarak yazılarını ona göre yazar ve hedef ele aldığı kesimin favori sitesi olmayı amaçlarken, kimi blogçular ise hemen hemen her konuda yazarak internet aleminde okuyucu olan herkesi kucaklamaya gayret ediyor.

Sonuç olarak blogçular hangi tarafa yönelirse yönelsin her iki tarafında kendine göre avantaj ve dezavantajları mevcuttur. Her blogçu bu avantaj ve dezavantajları bilerek ve karşısına çıkabilecek her türlü olumsuzlukları göğüsleyerek yoluna devam etmelidir.

Şuan içinde bulunduğunuz gorevliyazar.blogspot.com.tr bloğu bir genel blogtur. Ve bir genel blog sahibi olarak neden genel blog sahibi olmalıyım sorusunu gelin beraber inceleyelim.

İçerik Üretmek Kolaydır

Blog site sahiplerinin en büyük sorunu kaliteli içerik üretmektir. Eğer bir genel bloğa sahipseniz içerik üretme konusunda pekte zorluk çekmezsiniz. Değineceğiniz binlerce konu, ele alacağınız sonsuz görüş ve düşünce bulabilirsiniz. Yapmanız gereken hünerlerinizi konuşturup okuyucunun dikkatini celbedecek şekilde ve google kriterlerini dikkate alarak bol bol içerik üretmektir. (Google kriterinden kasıt, içerik üretme sıklığı, anahtar kelime vs.)

Herkese Hitap Eder


Belli bir konuya hitap eden blog ile bir genel bloğun en büyük farkı herkese hitap ediyor olmasıdır. Örneğin bayan kozmetik ürünleri hakkında yayın paylaşan bir blog ya da web sitenin normal bir erkeğe nasıl hitap edebilir ya da dikkatini nasıl celbedebilir? Tam tersini de düşünebiliriz. Araç motorları üzerine yayın paylaşan bir blog ya da web sitenin normal bir bayana nasıl hitap edebilir ya da dikkatini nasıl celbedebilir? Örnekleri çoğaltmak mümkün. Sözün özü geniş kitlelere hitap etmesi bakımından genel blog belli konuları işleyen bir bloğa göre daha avantajlıdır.

Banner Reklam Çeşitliliği Fazladır


Blog site sahiplerinin belli başlı gelir kaynakları mevcuttur. Bunlardan biri de banner reklamlarıdır. Banner reklamlarını bilmeyenler için kısaca açıklarsak, blog ya da herhangi bir web sitenin görünür yerinde resim, gif ya da herhangi bir biçimde ve belirli boyutlara sahip reklam yerleştirme türüdür. Eğer bir genel bloğa sahipseniz ve siteniz yeteri kadar trafik alıyorsa size ulaşan banner reklam talebi ve çeşitliliği de bir o kadar fazla olacaktır.
Eğer belirli konuları işleyen bir bloğa sahipseniz alacağınız banner reklam talebi sadece yazılarınızla ve sitenizle alakalı olacaktır.
Banner reklamları site sahiplerinin belki de en çok sevdiği para kazanma yöntemidir. Çünkü kazanılan para peşindir.

Sıkılma İhtimaliniz Yoktur

Belirli bir konuyu işleyen blog sitesi sahiplerinin bazıları yazdıkları konudan çeşitli sebeplerden ötürü sıkılır ve içerik üretememeye başlarlar. Bloğunda konusu dışında paylaşımda bulunamaz çünkü bloğu bir genel blog değildir. Eğer konu dışında paylaşımda bulunursa okuyucusundan tepki alır ve takipçi kaybı yaşar. Tüm bu sebeplerden ötürü belirli bir konuyu ele alıp ve o konuda içerik üretemeyen bloglar, çöp kutusunda bir boşluk bulur ve orada zamanın akışı içinde kaybolur. Oysa genel bloğun böyle bir sorunu yoktur. Tabiri caizse daldan dala atlayıp özgürce paylaşımda bulunabilir.

Yazdığınız Konuda Bilgi Sahibi Yapar

Biz blogçular bazen bilgi birikimimiz dışında da yazılar yazıp paylaşabiliriz. Bilgimiz dışında yayın paylaşmak için öncelikle sağlıklı bir araştırma yaparız. Yazmak istediğimiz konu hakkında öğrendiğimiz bilgi, düşünce ve fikirleri kendi beyin süzgecimizden geçirerek ve elbette ki kendi cümlelerimizle yazabiliriz. Yazdığımız yazının sonunda bir bakmışız o konuda hakkında bilgi sahibi olmuşuz. Bu biz blogçular için çok olumlu bir olay. Hem kim geniş bir bilgi birikimine sahip olmak istemez ki?

Sonuç olarak ister genel blog sahibi olun ister belirli konular işleyen blog sahibi olun başarının anahtarı çalışmaktan geçiyor. Şu da bir gerçek ki genel bloğun iş yükü ve internet aleminde tutunması belirli konuları işleyen bloğa göre kat be kat zordur. Zaten genelde bir genel blog başarı emaresi gösterirse yazar kadrosunu güçlendirir. Yazar kadrosunu güçlendirmesi büyük sitelerle mücadele etmesi için belki de mecburidir.

Ne diyelim biz blogçuların koca koca sitelerle mücadele etmesi için sistemli ve çok çalışmamız gerekiyor. Hepimizin ALLAH yardımcısı olsun.






Yorumlar

  1. Merhaba, kaliteli içerik üreten blog yazarlarını bir araya topluyoruz. Blog Worlde davetlisiniz. İyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler davetinizi gözden geçireceğim.

      Sil
  2. Selamını aldık ziyarete geliriz elbet.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yazı ile alakalı yorum yaparak değerli fikirlerinizi benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler.

Bizi Takip Edin