Kısa Yoldan Zengin Olmak Hayal Mi?

Bozuk para, madeni para

Kısa yoldan zengin olmak. Şuan çoğu kimsenin aklından hiç eksik olmayan bir fikir. Ne yapsam ne etsem de kolay yoldan para kazanıp paçayı yırtsam diye düşünen insanların sayısı her geçen gün artıyor. İnsanların böyle düşünmesinin en büyük nedeni her geçen gün ihtiyaçların artması ve lükse olan bağımlılığın baş göstermesi. Bu bağımlılığın artmasındaki en büyük neden ise yayınlanan sinema, dizi ve reklamlarda zenginlerin keyif içinde şatafatlı hayatlarının genç nesillere özendirilmesi. Fakirlerin ise kıymetsiz, değersiz ve hayatlarının kötü olduğunun lanse edilmesi. Gerçek her ne kadar böyle olmasa da şuan sergilenen oyun böyle malesef.

Hal böyle olunca da zengin olmanın en kolay yolunu arayan genç nesillerin sayısı gün be gün artıyor. Bu da toplumda çeşitli sorunların baş göstermesine neden oluyor.
Örneğin, insanlar artık daha az emek harcayarak hatta neredeyse hiç bir emek sarf etmeden, adeta bir sihirli değneğin kendilerine dokunarak hayatlarını baştan aşağı değiştirmelerini bekliyor. Bu umutla yatılıp bu umutla kalkılıyor. Kolay para kazanma yolları aranıp taranıyor. Sağdan soldan öğrendiği yamalı bilgileri hayatına tatbik ediyor. Sonuç olumsuzlukla sonuçlanınca da keder ve hüsranı birlikte yaşıyor.

Peki gerçekten kısa yoldan zengin olmak mümkün mü?
Yoksa bizi aldatıyorlar mı?

İnternette kolay yoldan para kazanma yolları hakkında biraz araştırma yaparsanız şu gibi sonuçlara ulaşırsınız.

-İnternet sitesi sahibi olun.
-Ender bulunun (antika tarihi eser vb...) gibi eşyaları bulun satın.
-Youtube kanalı açın.
-İnternet üzerinden ticaret yapın.
-Altın dedektörü alın.
-Zengin biri ile evlenip ölmesini bekleyin.
-Yatırım yapın
-Anket doldurun

Falan filan.

Peki sizce hangisi ne kadar mantıklı?
Yoksa kolay yoldan zengin olmak tatlı bir hayal mi?

Yukarıdaki para kazanma yollarına bakarsanız kolay yoldan para kazanıp zengin olmanın tatlı bir hayal olduğunu görürsünüz. Hem seçeneklerin birkaç tanesi dışında diğerlerinin hepsi emek sarf edilesi gereken işler olduğunu anlamak hiçte zor değil. Ayrıca emek sarf edilmesi gereken hiçbir işte kısa yoldan zengin olamazsınız. Çok para kazabilirsiniz ama o yol sizin için kısa yol olmuş olmaz. Çünkü ortada sarf edilmiş bir emek söz konusu olur. Hiçbir emekte kısa yoldan zengin oldum denilecek kadar  değersiz değildir.

Peki kısa yoldan zengin olmak düşüncesi tatlı bir hayal ise neden her yerde karşımıza çıkıyor?

Günümüzde internet site, youtube kanal, facebook, twitter ve instagram sayfa sahiplerinin neredeyse en büyük sorunu içerik üretmek. Yani güncel olup sürekli paylaşımda bulunmak. Bunun için bazen gerçeklikten uzak ya da gerçekleşme ihtimali düşük fakat insanlara umut veren paylaşımlarda bulunuluyor malesef. Neden malesef diyorum çünkü bazı insanlar bu paylaşımlara inanıp umut bağlıyor. Umut bağladığı inanarak beklediği durum gerçekleşmeyince de hayal dünyası yerle bir oluyor. Hayata küsüyor ve yaşama sevincini bile kaybedebiliyor. Hatta bazı psikolojik yönü zayıf olan insanlarda bu vakalar intihara kadar bile gidebiliyor.
Duymuşsunuzdur bu tarz kısa yoldan zengin olma beklentisi içinde olup da gerçekleşmeyen hayaller yüzünden canına kıyanları. Bu sebepten ötürü içerik üretip binlerce kişiye hitap eden bu tarz site veya sayfa sahiplerinin daha duyarlı ve dikkatli olması gerekiyor.

Konuyu toparlayacak olursak kısa yoldan zengin olma fikri insanları kandırmak, zamanını çalmak ya da kendi sayfa veya sitesinin trafiğini yükselterek popülaritesini artırmak için ortaya atılmış bir düzmeceden ibaret. İllaki milyonda birde olsa yukarıda sıraladığımız maddeler veya daha başka yollarla kolay yoldan zengin olabilirsiniz. O da sizin kaderiniz, kısmetiniz veya imtihanınız olur. O yüzden sağda solda karşınıza çıkan “kısa yoldan zengin ol veya kolay yoldan para kazan” gibi afiş, ilan, tanıtım vb. gibi haberlere itibar etmeyiniz. Eğer kısa yoldan zengin olmanın yolu o anlatılanlar gibi olsaydı, inanın anlatmak yerine kedileri çoktan uygular ve köşeyi dönmüş olurlardı.
Unutulmamalıdır ki,

Emek vermeden bir şeye ulaşmayı düşünmek, hayalperestlikten başka bir şey değildir.

Yorumlar

  1. Atalarımız emeksiz yemek olmaz demişlerdir. Sevgi bile bir emektir, emeksiz yaşamak, mutlu olacağını sanmak boş bir hayaldir.
    Ben blogunuzu okuyup izledim, sizi de benim yazdıklarımı okumaya, blogumu izlemeye davet ediyorum. Dost selamlar.
    www.erhantigli.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emeksiz yemek olmaz size kesinlikle katılıyorum. Davetinize de icabet edeceğim.

      Sil

Yorum Gönder

Yazı ile alakalı yorum yaparak değerli fikirlerinizi benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler.

Bizi Takip Edin