Bumerang Üyeliği Nedir? Üye Olmalı Mıyım?

Bumerang, boomands

Bumerang 2007 yılında Hürriyet bünyesinde kurulan blog, forum ve web sitelerini destekleyen bir network projesidir. Yani doğrudan satışın geliştirilmiş bir türüdür. Sunduğu hizmetler sayesinde Bumerang’a üye siteler (özellikle bloglar) Yazar Kafe’de paylaştıkları içerikler sayesinde trafik ve görünürlük, Boomands reklamları sayesinde de çeşitli kazanç ve ayrıcalıklar elde etmektedirler. Bumerang’a üyelik tamamen ücretsiz olup dilerseniz buradan ulaşabilirsiniz.

Bumerang’a Üyelik Sürecinde Sizi Neler Bekliyor?


Üyelik formunu doldurduktan sonra sitenizi inceleyen editörler sitenizi bir nevi puanlama yöntemiyle değerlendiriyor. Fakat bu puanlama yöntemi rakamsal biçiminde olmayıp bronz, altın ve platin üyelik gibi nesnel boyutta değerlendiriliyor. Burada bilmemiz gereken konu bronz, altın ve platin üyelik tiplerinin birbirine göre avantaj ve dezavantajlarıdır. Bumerang’ın nimetlerinden faydalanmak için bu konu oldukça önem arz etmektedir.

Bronz Üyelik

Eğer yeni kurulmuş bir siteniz varsa ve sitenizin genel düzeni (tema, içerik vb.) internet aleminde yeni olduğunuzu ele verecek kadar başlangıç aşamasındaysa, Bumerang hayatınıza büyük ihtimal ile bronz üyelik tipi ile merhaba diyeceksiniz. Bu üyelik tipi ile Bumerang’dan Boomands reklam teklifleri alamaz ve yazılarınızı Yazar Kafe’de paylaşamazsınız. Yapmanız gereken şey özgün içerikler üreterek ve biraz daha kişiselleştirilmiş tema ile üyelik tipini yükseltme başvurusunda bulunmak olmalıdır.

Altın Üyelik

Altın üyelik tipi Bumerang’ın orta seviyesinde olan üyelik modelidir. Sistemde en çok kullanıcı barındıran üyelik tipi altın üyelik modelidir. Eğer Bumerang’a altın üyelik modeli ile bağlıysanız yazılarınızı Yazar Kafe’de paylaşamazsınız. Fakat Boomands reklam teklifleriyle ilk başlarda cüzi miktarda olsa bile para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Platin Üyelik

Platin üyelik tipi Bumerang’ın en yüksek üyelik modelidir. Sisteme platin üye olarak bağlıysanız makalelerinizi Yazar Kafe’de paylaşabilir ve altın üyelik tipinde olduğu gibi Boomands reklam teklifleri ile para kazanabilirsiniz.
Fakat altın üyeler ile platin üyelerin aldığı Boomands reklam tekliflerinin ücreti aynı olmayacaktır. Bunu da bilmekte yarar var.

Yazar Kafe Ne İşe Yarar?


Yazar Kafe Bumerang’a platin üyelik tipi ile bağlı olanların içeriklerini barındıran bir nevi toplanma merkezidir. Bu sebeple daha geniş kitlelere ulaşmak, site trafiğini arttırmak ve arkadaş çevresini genişletmek isteyen blogcular Yazar Kafe’yi kullanarak çeşitli kazanç ve ayrıcalıklar elde ederler. Ayrıca Yazar Kafe’de yayımladığınız içerikleri ön plana çıkararak yazı mantığınızı ve kalitenizi ispat edebilirseniz yeni iş imkanları ile karşılaşabilirsiniz. Sonuçta Yazar Kafe büyük bir gazeteye sırtını yaslamış ve internet aleminde geniş kitlelere ulaşan tanınmış bir platform.

Bumerang’a Üye Olmalı Mıyım?


Bumerang kitleleri birleştiren ve kazan kazan politikası ile devamlılığını sürdüren büyük bir platform. Tüm blog yazarları bu konuda hemfikir. Ayrıca Bumerang iş dünyasında da kabul görmüş ve bloglar üzerinden reklam yapmak isteyenlerin başvurduğu büyük bir istasyon haline gelmiştir. Hal böyleyken bu kadar büyük bir sisteme entegre olarak çalışmak bence olumlu sonuçlar doğuracaktır.

Fakat yaptığım araştırmalar ve takipçisi olduğum blogger arkadaşlarımdan öğrendiğim kadarıyla Bumerang’ın eski şaşalı günleri geride kalmış. Önceleri platin üyelerin Yazar Kafe’de paylaştıkları makaleler hatırı sayılır derece trafik alırken, şuan malesef ki Yazar Kafe trafiği sadece çift haneleri görmekteymiş. Sanırım platin üye sahipleri Yazar Kafe’ye içerik üretme telaşına girerek diğer yazıları okumayı ihmal ediyor.

Yazar Kafe’nin trafik düşüşü yaşamasının başka bir nedeni de, artık insanların okumaktan çok izlemek istemesidir. Dünyada insanların izleme ihtiyacını karşılayan en büyük sektör hiç şüphesiz Google’ın bir hizmeti olan Youtube’dur Ülkemizin Alexa sıralamasına baktığımızda Youtube.com’un Google.com.tr’den sonra 2. sırada olduğunu görürsünüz. Yani bu demek oluyor ki izlemeye olan popülerlik hat safhada. Durum böyleyken biz blog yazarlarının hali nice bilemiyorum. Ama isteğim şu ki, bizim gibi yazmayı sevenlerin karşılarına çıkan tüm engelleri aşıp başarılarına başarı katarak yoluna devam etmesi.

Bumerang Reklam Teklif Ücretleri Yeterli Mi?

Bumerang reklam tekliflerini üyelerine kademeli olarak artan nisbette göndermektedir. Her Bumerang üyesinin ilk başlardaki Boomands reklam tekliflerinin ücreti çok düşük miktardadır. İlk başlarda gelen bu düşük ücretli reklam teklifleri bazı blog yazarlarını hayal kırıklığına uğratabilir. Benimde geçenlerde birçok blog arkadaşım ile birlikte yayımladığım Çift Fonksiyonlu Derin Dondurucu Boomands reklam teklifinin ücreti de oldukça düşüktü. Ama yine de yayımlamayı tercih ettim. Çünkü biliyorum ki reklam teklifleri ben reklamı yayımladığım müddetçe gelmeye devam edecek ve ücreti de yavaş yavaş yükselecek.

Boomands reklam tekliflerinin ücretini düşük bulup yayımlamayan blogçu arkadaşlarıma da saygım var. Ama bence biraz empati yapmak gerek. Zira çok büyük firmaların reklamını yapsak dahi ne kadar sattırabileceğimiz de önemli.

Biz blogçular bloğumuza neredeyse çocuğumuz kadar değer verip bin bir emekle büyüttüğümüz için, bloğumuzun herkesçe aynı kıymet ve değer ile mükafatlandırılmasını istiyoruz. Lakin dünyanın gerçekleri öyle değil.

Aynı zamanda bloğumuzdan para kazanmak istiyorsak karşımıza çıkan her türlü fırsatı değerlendirmemiz gerekiyor. Ayağımıza gelen küçük fırsatları geri çevirmemiz daha büyük işlerden alıkonulmamıza neden olabilir. Şöyle de bir durum var ki zaten Bumerang’ın kendi sitesinde 1 ila 200 tl arasında reklam tekliflerinin gönderildiği belirtilmiş. Durum buyken 3-5 liralık reklam teklifi gelmesine şaşmamalı. Zira biz bunu bilerek Bumerang’a kayıt oluyoruz.

Bumerang Reklam Teklifleri Neye Göre Belirlenir?

Bumerang reklam teklifleri sitenizin konusuna ve yayımladığınız içeriğe göre belirlenir. Hangi konu üzerine yazıyorsanız genelde alacağınız reklam teklifleri de ona benzer şekilde gönderiliyor. Fakat benim gibi genel bir bloğa sahipseniz ya da arada bir de olsa konunuzun dışında içerik paylaşmayı seviyorsanız, yayımladığınız içeriğin konusu dışında da Boomands reklam teklifleri alabilirsiniz.

Bumerang Reklam Teklifleri Ne Zaman Gelir?

Bumerang reklam tekliflerinin ne zaman geleceği hakkında hiç kimsenin bir bilgisi mevcut değil malesef. Bilinen bir şey var ki daha önceki reklam tekliflerinde ki performansınız yeni reklamların geliş süresini ve ücretini etkiler.

Bumerang Hakkında Ben Ne Düşünüyorum?

Bumerang geniş veri tabanıyla ve içinde barındırdığı imkanlar ile herkesin dikkatini çekmiş, reklam verenden reklam yayımlayana kadar herkesin güvenini kazanmıştır.
Blog yazarlarını bir araya toplayarak karşılıklı etkileşimine ve yeni insanlar tanımaya yardımcı olmuştur. Ayrıca trafik, görünülürlük ve reklam teklifleriyle kullanıcılarına çeşitli imkanlar ve kazançlar sağlamıştır. (Tabi burada kendisi de kazançlı çıkmıştır.)

Hal böyleyken Bumerang’ın biz blog yazarlarına sunduğu bu imkanlardan yararlanmalı mıyız? Evet bence yararlanmalıyız. Hem blog dünyasında 8-10 yıldır varlığını başarı ile sürdüren bloggerlar bile hala Boomands reklam tekliflerini yayımlıyor, para kazanıyor ve imkanlarından faydalanıyorsa, bence biz de Bumerang’ın imkanlarından faydalanmalıyız.

Ayrıca Bumerang’a üye olma ve platin üyelik yolunda sitemize yaptığımız her türlü yenilik başarılı bir blogger olma yolunda bize önemli artılar kazandıracaktır. Bunu da unutmamakta fayda var.

Bumerang hakkında tüm bildiklerimi paylaştım. Umarım size faydalı bilgiler sunabilmişimdir. Benim unuttuğum ya da sizin eklemeniz gereken bir şey varsa yorum kısmında size bekliyor olacağım.

Teşekkürler. 

Yorumlar

  1. Güzel ve detaylı bir yazı olmuş ben de bumerang'da platin üye olarak faydasını az çok görüyorum yeni üye olacaklara da sabırlı olmalarını ve reklam tekliflerini yayınlamalarını öneriyorum, ücret zamanla artıyor.
    Bloğunuzu takipteyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Ben de altın üyeyim. Platin üye olma yolunda ilerliyorun diyebilirim. Sizinde değindiğiniz üzere reklam tekliflerinde sabırlı olmakta yarar var. Bu arada ben de sizi takipdeyim. 😊

      Sil
  2. Her detayına değinilen iyi bir açıklama olmuş. Bumerang üyeliğini her yazarın yapması gerekir. En azından backlink için iyidir. Platin üye olmaya çalışırken gösterdiğiniz çaba ve blog sayfasını geliştirmek attığınız adımlar sizin içinde faydalı olacaktır. Platin üye olunca Yazar kafeden ümidinizi kesin derim. Belirtildiği gibi okunma oranları çok düşmüş durumda. Şu an için en güzel tarafı para kazanma yöntemidir. Geçen gün ilk defa reklam teklifi geldi karşılığında 34 tl veriyorlardı kabul ettim ve yayımladım. İlk başlarda düşük teklif alanlar sosyal ağlarında iyi duyurup güzel geri dönüşler alırsa hem yeni reklamlar gelir hem de alacağınız para miktarı artar. Her zaman kaliteli blog sayfasına sahip olmak için çabalarımız olsun gerisi gelir zaten. Elinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle yazımı beğenmenize sevindim. Ayrıca Bumerang konusundaki söylemlerinize de katılıyorum. Hem backlink için hem de Boomands reklam teklifleri için Bumerang'a üye olunmalı. Teşekkürler 😊

      Sil
  3. Çok güzel anlatmışsınız. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolun. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. 😊

      Sil
  4. Verdiğiniz bilgi için teşekkürler. Benim de merak ettiğim bir konuydu bu. Bazı yorumlarda, hakkında olumsuz eleştiriler duyuyorum. Olumsuz düşünenlerin reklam ücretlerinin çok olması ya da tıklanma oranına katkısının az olması yönündeydi hatırladığım kadarıyla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bumerang'dan gelen Boomands reklamlar adsense gibi değil. Yani tıklanmaya göre ücretlendirme olmaz. Genelde Boomands reklamları tanıtım yazısı şeklinde olur ve çoğu firma da yazıyı hazır gönderir size sadece yayınlamak düşer. Reklam ücretine gelecek olursak doğru ücretlendirme ilk başlarda düşük oluyo. Ama reklamları yayınladığınız müddetçe ücretlerde kademeli olarak artıyor.

      Sil
  5. Bende platin üyeyim. Paylastigim yazi en yüksek olan 108 mi neydi diğerleri vasat :)

    Bu nedenle paylasmiyorum. Ama reklam teklifleri bence git gide artacak. Hem artmasa ne olur Allah aşkına zaten severek yazıyoruz. Gelen para da bize nazarlik olsun. İlk paramı alırsam eger kizima oyuncak alicam :)

    Ama son teklif yilbasi ile ilgiliydi yayinlasam 60 tl olcakti. Ama yayinlamadim. Umarim diger tekliflerimin fiyatini düşürmez bu durum.

    Ellerinize saglik güzel bir yaziydi gercekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Platin üye olmanız çok iyi ben altın üyeyim malesef. Dediğiniz gibi zaten yazıp paylaşmayı seviyoruz gelen para az da olsa bize nazarlık olsun. 😊 Hem bu Bumerang reklamları sayesinde yeni yayın paylaşmak bizi daha çok heycanlandırıp, daha da şevklendirecektir. İlgi ve alakanız için teşekķürler. 😊

      Sil
  6. Merhaba
    Ben de bu ara tam bu konuyla ilgili araştırma yapıyordum. Yazınız çok gaydalı oldu. Teşekkür ederim. Bir de sorum olacak. Ben de bu erang altın üyeyim ve reklam teklifi aldım. Sayfamda paylaştım. Belli bir süre yayında tutmam gerekiyor ve reklamın anasayfada görülmesi gerekiyormuş. Anadayfada reklamın kalması için çok fazla yeni yayın paylaşamıyorum. Çok iyi bilmediğim için böyle yaptım😊mutlaka bir çaresi vardır aslında. Sizin bir fikriniz var mı bununla ilgili😁 takipteyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle size de merhaba Funda hanım. Yeni yayın paylaşma konusunda geri durmayın. Zira başarılı olmak istiyorsak düzenli aralıklarla yayın paylaşmalıyız. Bumerang reklamını ana sayfanızda kalması için yerleşim panelinden öne çıkan yayın gadgetini ekleyerek yayınladığınız Bumerang reklamını işaretlemeniz yeterli olacaktır. Umarım Sorunuzu cevap verebilmişimdir. 😊

      Sil
    2. Çok teşekkürler😊süoer bir bilgi oldu. Yeni yayınlarımı paylaşabilirm artık😊

      Sil
    3. Önemli değil yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. 😊

      Sil
  7. Aslında platin üye olmanın en iyi avantajı azda olsa hitiniz artıyor. Ancak verdikleri içerik pazarlama reklam hizmetleri için gönderilen yazıların sürekli sitenizde kalması ve dofollow link vermenizin istenmesi SEO açısından olumsuz bir durum. Ama önemli değil parası nasıl derseniz de en son castrol ile ilgili bir reklam önerisi aldım ama yayımlamadım. 75 TL ücret vermişlerdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahsettiğiniz gibi pltatin üye olmanın en iyi avantajı yüksek ücretli reklam teklifleri. Seo açısından herkesin aynı linki paylaşması olumsuzluklara neden olalabilir. Arada kalmamak elde değil.

      Sil
  8. 1 ay kadar önce yaptığım başvuru onaylanmış; Altın üyeyim. Bumerang'ın kapandığından bahsediliyordu. Başvuru onay süreci uzayınca ben de öyle düşünmüştüm ama yine de denemek için müracaat ettim. Peki şimdi ne olacak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bumerang eski aktifliğini kaybetti. Bundan sonra ne olacak hiç belli değil.

      Sil

Yorum Gönder

Yazı ile alakalı yorum yaparak değerli fikirlerinizi benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler.

Bizi Takip Edin