Geçmişinden Ders Al

Asla geçmişte yaşama ama geçmişinden ders al. Eğer geçmişinden ders almıyorsan gelecekte yaşayacaklarından mazin sorumlu değildir.

İnsan hayatta aldığı darbelerden kazandığı deneyimler kadar tecrübelidir. Şayet geçmişte yaşadığın olumsuzluklardan bir kazanım elde edemiyorsan istikbalde yaşayacağın durumların akıbeti geçmişinle aynı olacaktır. Kendini geliştiremeyecek ve olduğun yerde sayacaksın. Bu durum senin hayatında önüne geçilemez bir sorun, kaybetmek için çıkacağın savaşın adı olacak. Ve sen sadece izleyici tribününde yer bulacaksın.


yaris, kazanmak, basari




Herkes geçmişinde hatalar yapmıştır. Zira hatasız kul olmaz bunu herkes bilir. Hatalar ömür zincirinde bir yama, kader çizgisinde bir yaradır.

Hata yapmak bazen kişinin seçimi bazen de kaderidir.

Seçimli olarak hata yapan insanı hataya sürükleyen sebepler vardır.

Bunlar;


Çaresiz Kalmak

İnsan çaresiz kaldığı zaman akla hayale gelmeyen şeyleri yapabilir. Köşeye sıkışan kedinin pençe atarak kendisini kovalayan köpeğe saldırması gibi, insan oğlununda her duruma karşı kendisini savunacak son bir yumruğu vardır. Ve çoğumuzun atacağımız son yumruğumuzun kudretinden haberimiz dahi yoktur.

Yeni Bir Sayfa Açmak

İnsanlar bazen hayatlarının çekilmez bir hal aldığını düşünerek monotonlaştığını savunur. İşte bu halde iken kişiler hayatlarında köklü değişiklikler yapmak ister. Yapılan değişiklerin doğruluğu o aşamada pek dikkate alınmaz. Yapılan değişikliklerin bazılarının hüsranla sonuçlanmasının fark edilmesi uzun yıllar alabilir.

Macera Aramak

Macera arayan insanlar toplumun belli ve küçük bir zümresine mensuptur. Bu kesim artık hayatın normal akışından memnun olmazlar. Sürekli farklı arayışlar içinde olurlar. Genellikle adrenalin bağımlısı olur ve hep çılgınlık peşinde koşarlar. Peşinde koşulan çılgınlık bazılarının hayatlarına mal olur. Ama nedense geride kalanlar bundan ders almaz ve aksine tam gaz devam ederler.

film seridi, hatiralar

İşte bu ve bunun gibi insanlar hata yapmayı gönül rızalarıyla kabul edip hayatlarını ona göre şekillendirmişlerdir. Ama bazen hayat size farklı davranır. Sizi bir yere sürükler ve nasıl karar vereceğinizi merak eder. Aslında vereceğiniz kararın çok önemi yoktur. Çünkü vereceğiniz karar o an için doğru görünse de, günü kurtarsa da ileride başka bir sorunun kapısını aralayacaktır. İşte alınan bu hatalı kararlar kişinin kaderidir. Çünkü karar sahibinin bu denli geleceği görmesi ve ona göre davranması imkansız olacaktır.

Karar sahibi aldığı kararın yanlış olduğunu fark ettiği zaman çaresizliğe, pişmanlığa düşmesi ve kendini yalnız hissetmesi gayet normaldir. Burada yapılması gereken kadere tevekkül edip karşısına çıkan olayları hayra yorup sabır etmektir.

Saygılar, Sevgiler, Selamlar.



Yorumlar

  1. Sizi takibe alayım dedim ama takip butonunu göremiyorum :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her yayınımın altında hakkımda olan kısımda takip butonu var oradan, blog sayfamın başındaki butonlardan ayrıca sol üstteki menü aracılığıyla takip edebilirsiniz diycektim ki . Biz birbirimizi zaten takibe almışız dosluğumuz daha öncesine dayanıyor :) teşekkür ediyorum size.

      Sil
  2. Ben maceracıyım ama ders almaya çalışırım hatayı tekrar etmem ama risk almayı severim.Güzel yazı olmuş .Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim sevgiler saygılar :)

      Sil
  3. Kader, hayat ve biz üçgeni. Anlatımınız doğrularla dolu. Geçmiş sadece bize tecrübe olmalı, belki de tam anlayabilsek yaşadıklarımız ve sonuçlarını; belli bir formül bile bulabiliriz. Tabii kaderin varlığını ve bazı şeyleri değiştirme gücünü yadsımadan. Kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendinize has uslubunuzla değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum. Sevgiler.

      Sil
  4. Tevekkül edip, hayra yorup sabretmek... Çok güzel bir öneri ile bitiriyorsunuz yazınızı. Geçmişten ders alabilenlerden olmak dileğiyle. Allah kaleminize kuvvet versin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonuna kadar okubuğunuz ve değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum sagolun :)

      Sil
  5. geçmişten ders alamayan her insan geleceğinde de aynı yanlışlara düşmeye mahkumdur.
    Bile bile hata yapmaya gelince : daha önce doğrusunu yapmıştım ben bunun ama sonu hiç istediğim gibi olmamıştı bu sefer de yanlışı yapacağım demek için bile yapılabiliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet haklısınız geçmişte yaşanılan olumsuzluklar geleceğe ışık tutmalıdır.
      Bile bile hata yapma yorumunuzdan dolayıda sizi canı gönülden tebrik ediyorum. Olaya sizin bakış açınızdan hiç bakmamıştım.

      Sil
  6. Yasadigim herseyden ders alıyorum ama her yeni başlangıçta yeni farklı hatalar benimle oluyor 😒

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayat bir serüven ne yeni başlangıçlar ne de yeni hatalar biter. Sokrates,bildiğim bir şey varsa o da hiçbir şey bilmediğimdir demis. Yani yeni başlangıçlar olduğu sürece yeni hatalarda olacaktır. Eğer hata yapmak istemiyorsak yeni başlangıçlara kendimizi kapatarak tekdüze,korkak,monoton bi hayatı seçmeliyiz. Bu da bize uygun olmadığına göre hata yaparak öğrenmeye devam.

      Sil

Yorum Gönder

Yazı ile alakalı yorum yaparak değerli fikirlerinizi benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler.

Bizi Takip Edin