İmrenici Bakışlar

Merhaba sevgili dostlar,

Siz hiç etrafınıza baktınız mı? Çevrenizde olup bitenler sizinde yüreğinizde bir burukluğa sebep olmadı mı?

Görünmez insanların aslında bende burdayım dercesine sessizce haykırdığı, belki de içten içe ağladığı ve olan biten her şeyi kabullenmek zorunda olduğunu fark ederek, kendi dünyasında yaşamaktan başka çaresi olmadığını idrak eden, görünmez insanların yaşam mücadelesi dikkatinizi hiç mi çekmedi? 

kibirlenmek, hor gormek



Her yerdedir onlar. Gündelik hayatın her anında rol alırlar. Ama alınan bu rol asla yardımcı rolden ileri gidemeyecek olan ve sadece sinema endüstrisinde izleyiciyi güldürmek üzere şov amaçlı kurgulanan, sahte mutluluk ve samimiyet duygularıyla kamuoyuna sergilenen, aslında gündelik hayatta hiçte önemsenmeyen, tavır ve davranışlarımızla aşağıladığımız, hor gördüğümüz, kıymet vermediğimiz, hatta her an çevremizde olduklarını bile fark edemeyecek kadar yok saydığımız, sadece işimiz düştüğünde tepeden bakarcasına samimiyetsiz bir tavırla, adeta karnımızdan konuşurcasına talimat verdiğimiz imrenici bakışların sahipleridir onlar.

Onlar, bazen çöpleri karıştıran kağıt toplayıcısı, bazen yerleri süpüren temizlik görevlisi, bazen lokantada garson, bazen de kargo veya kuryeci ve daha niceleri. Yani görmekte zorlandığımız gerçek ortada ki onlar her yerdeler. Onların öncelikli amaçları elbette hayatlarını idame edebilmek. Lakin hayatlarını idame edebilmek için kader tarafından bu yola itilmiş insanlar, aslında bize hizmet ediyorlar. Biz görmekte zorlansak bile.

Şimdi soruyorum hayatlarını idame edebilmek için olsa bile, bize hizmet eden bu insanlar hiç mi saygıyı hak etmiyor?


insan egosu

Gündelik hayatınızda etrafınıza algıda seçicilik yolu ile  bakarsanız, imrenici bakış sahiplerinin insanlar tarafından ne kadar itibar gördüklerine üzülerek şahit olacaksınız.

Maddiyat ve çıkar üzerine inşa edilmiş günümüz dünyasında her şeye bir değer biçilmiş ve biçilen değer üzerine itibar edilmektedir. Ne yazık ki biçilen değerde tek kriter para ve çıkar ilişkisidir. Bu kriterlere uygun bir durumun yoksa ne olduğunun da hiçbir önemi yoktur.

Acımasız dünyamızda imrenici bakış sahiplerinin farkedilerek, saygı gördüğü dünyada buluşmak dileğiyle.

Sevgiler, Saygılar, Selamlar

Yorumlar

  1. Her insan sadece var olduğu için bile saygıyı hak ediyor. Ön yargısız olmak dileğiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız inşallah tüm insanlar bu gerçeği görür. Yazıma zaman ayırdığınız için ve Değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum.

      Sil
  2. Bir çok insanın durumu böyle aslında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru söyluyorsunuz benimde hayatım yazımda anlattığım gibiydi bir zamanlar. Ben empati yapıp herkese insan olduğu için değer verebiliyorum. Ama çevremize baktığımız zaman hayatın ve insanların ne kadar acımasız olduğunu görebiliyorum. Yazıma zaman ayırdığınız ve değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

      Sil
  3. Maalesef hayatın gerçegi bu.Para para para...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef o yüzden para para para olan bu dünyada herşey yalan yalan yalan

      Sil
  4. Maalesef, öyle bir duruma getirildik ki; kendimizi bile görmekten aciz durumdayız. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru söyluyosunuz halil bey aslıda biraz empati yapsak bence her şey çok daha güzel olur.

      Sil
  5. Sanırım burada toplumun değer yargılarını "insana yönelik" olarak yeniden biçimlendirmeli. Aslında din bunun için var.
    Ramazan gibi bir çok ritüel bu insanların farkına varılması için herkesi kendin gibi görmenin pratiği... Bir çok ritüel var, şu anda aklıma gelmeyen...
    Dilerim insanlık ritüellere gerek kalmadan "insan gibi yaşamanın" yolunu bulur.



    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğrudur din bize bu fırsatı sunuyor ama tipik insanlık hastalığı çabuk unutuyor ve tekrar başımıza gelene kadar kulak arkası ediyoruz. İnşallah dileğiniz gerçekleşir.

      Sil

Yorum Gönder

Yazı ile alakalı yorum yaparak değerli fikirlerinizi benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler.

Bizi Takip Edin