Hata Yapma Sakın

Hata Yapma Sakın!

Ne kadar iyi insan olduğunun bir önemi yok nasıl olsa ilk hatanda en kötü insan sen olacaksın.

İnsanlar çok acımasız, düşüncesiz ve anlayışsız. Ben merkezli bakış açısı önce ben hep ben. Nereye gidiyoruz böyle yada bizi bu yola koyan kimdir?

Birbirimize tahammül bile edemiyoruz. Yolda omuzları çarpıştığı için kavga eden gençler, yol verme kavgasında birbirini öldüren babalarımız var artık. Çocukları ile ilgilenmekten aciz, internette kayıplara karışan anneler, babaları işten geldiğinde bile  hoş geldin demeyi zahmet ve gereksiz olarak gören evlatlarımız var malesef.


duyarsizlik, sorumsuzluk




Nasıl böyle olduk? Tarihe bakıldığında bireylerin birbirleri ile iletişimleri en iyi olan, toplumsal dayanışmanın en iyi örneklerinin görüldüğü, aile birliğinin en iyi sağlandığı bir milletin torunları olan bizler, nasıl oldukta bu üzücü hale geldik?

Kendi durumumuzu değerlendirmeden önce dünyaya bakmakta fayda var. Savaşlar ve kaoslarla dolu günümüz dünyasında cinayetler, toplu katliamlar, kaçakcılığın her türlüsü, aşırı alkol ve uyuşturucu, özelikle gençler arasında kol gezen ahlaksızlık, aile ve toplum düzeninin kimi yerlerde kısmen, kimi yerlerde tamamen değişmesi yada kaybolması ve de en önemlisi bu gibi kötü durum, olay ve davranışlara ulaşabilmenin günümüz internet ve android teknolojisinde çok kolay olması.

Dünya'nın hemen hemen her yerinde yukarıda belirttiğimiz durum ve olaylar varken bizim bunlardan etkilenmememiz elbette imkansız.

Herkesin ağzında bir meşhur bir lafdır gidiyor, 'Dünyanın çivisi çıkmış' diye bu kadar olumsuzlukların yaşandığı yerde sormak lazım çivisi çıkmayacakta ne olacak? Çiviyi çıkartmakta sokmakta bizim elimizdeyken kime sitem ediyoruz kime dert yanıyoruz.

Dert yanmayı biliyoruz ama derde çare bulmaya, dünyayı düzeltmeye, toplumsal çöküşü durdurmaya önce neden kendimizden başlamıyoruz.

Unutulmamalıdır ki!

Bir mıh bir nalı, Bir nal bir atı, Bir at bir komutanı, Bir komutan bir orduyu, Bir ordu bir ülkeyi kurtarır.

Daha güzel, daha huzurlu bir dünya da yaşamak ve çocuklarımıza yaşatmak bizim elimizde.

Mutlu yarınlar için gelin el ele verelim önce kendimizi sonra toplumumuzu sonra da bizi taşımaktan yorgun dünyamızı düzeltelim.

Taşınacağımız, gidebileceğimiz başka Dünya yok.


dünyamiz, dünya


Yorumlar

  1. Çok doğru tespitler, öneriler ve çağrı niteliğinde değerli bir yazı.Çok hoşuma gitti.Bloğumda yayınlayacağım.Birlik olmak için daha ne bekliyoruz ki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolun yayınlayabilirsiniz tabi, teşekkür ederim değerli yorumlarınız beni memnun etti. Birlik de olabiliriz elbette.

      Sil
  2. Etkili bir yazı olmuş.Emeğinize sağlık. Blogunuzu takibe aldım. Bloguma beklerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Biz sizi misafir ettik. Size de misafirliğe geliriz elbette :)

      Sil

Yorum Gönder

Yazı ile alakalı yorum yaparak değerli fikirlerinizi benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler.

Bizi Takip Edin