Binmek Lazım

Binmek lazım. Sağlıklı bir yaşam için, farklı bir ulaşım aracı için, ulaşımımızı sağlarken aynı zamanda spor yapmak ve keyifli bir sürüş yapmak için binmek ve keyifle sürmek lazım. Neden bahsediyoruz peki?


bisiklet, gezmek

Malesef ülkemizde çok fazla popüleritesi olmayan kullanılması durumunda şehir içi ulaşımımızı ve hava kirliliğini doğrudan olumlu yönde etkileyecek olan, küçüklüğümüzde hepimizin vazgeçilmez araç ve oyuncağı olan, düşe kalka öğrendiğimiz bisikletten bahsediyoruz elbette. Kas gücüne dayalı çalışan bu masrafsız araç hepimizin çocukluğunda farklı bir yere sahiptir şüphesiz.

Arkadaşlarıyla ailelerinden habersiz arka mahallere gidip yeni maceralar yaşayanlar mı dersin, kornaları çalarak neşe içinde konvoy yapanlar mı dersin, benim bisikletim seninkini geçer mantığıyla yarış yapanlar mı dersin ya da benim yaptığım gibi babam daha büyük bisiklet alsın diye eski bisikletini apartman merdiveninden aşağı yuvarlayarak atanlar mı dersin. Türlü türlü unutamadığımız tatlı ve mazide kalmış hatıralar.

Çocukluğumuzda önemli bir role sahip olan bisiklet, yaşımız büyüdükçe hayatımızdaki önemini de kaybediyor doğrusu. Birçok  Avrupa  ülkesinde özellikle dikkatimi çeken bir ülke olan Japonya'da bisiklet kullanımı çok yaygın. Öyle ki bisiklet orada halkın benimsediği bir kültür haline gelmiş. Gencinden yaşlısına herkes bisiklet kullanıyor. Şehir merkezlerinde günümüz teknolojisini yansıtan bisiklet park yerleri de mevcut. Bu konuda almamız gereken çok ders var doğrusu. İşleyen Demir Paslanmaz atasözünün sahibi olan bir millet olarak da bisikleti gündelik hayatın bir parçası haline getirmemiz gerekir. Bunu yapmadan önce ülkemizde yapılması gereken bir devrim var. Bunlardan bir tanesi de, bisiklet ekonomik durumu iyi olmayan kişilerin kullanmaya mecbur olduğu bir araç ön yargısını milletimizin hafızasından silmemiz gereğidir.

Cadde ve sokaklarımızda gerekli emniyet tedbirleri alınarak bisiklet kullanıcılarının çoğalması dileğiyle,

Sevgiler, Saygılar, Selamlar.


Yorumlar

  1. Binemedim biliyor musun 19 yaşındayım.Hiç binmedim sebebi de ailem küçükken almadılar benim de fazla ilgim olmadı aslında bilgisayar başında takılan biri olduğum için genelde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazık olmuş gerçekten üzüldüm çoçukken bisiklet herşeydir madem siz binemediniz ilerde inşallah evlatlarınıza alın binsinler :)

      Sil

Yorum Gönder

Yazı ile alakalı yorum yaparak değerli fikirlerinizi benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler.

Bizi Takip Edin