Her İnsan Kendi Adasında Yaşar

Her insan kendi adasın da yaşar, sözü nedir ne anlama geliyor? Herhalde herkesin üzerine tapulu bir adası  var herkes orada rahat rahat yaşar anlamına gelmiyor. :) Peki bu sözde anlatılmak istenen verilmesi gereken mesaj nedir?


doğa, uzun yol



Her horoz kendi çöplüğünde öter sözü sizde neyi çağrıştırıyorsa her insan kendi adasında yaşar sözü de aynı anlama geliyor. Her insan, her ortamda, her yerde kendini rahat hissedemez. Küçüğünden büyüğüne gencinden yaşlısına okumuşundan cahiline istisnasız herkesin kendini güvende hissettiği, kendini daha iyi ifade ettiği, sözünü dinletebildiği bulunduğu ortamda varlığının bile önemli olduğu bir yer vardır. İşte o yer, kabuğunun kendisine yük değilde kendisinin bir parçası olduğunu, onsuz yaşamasının mümkün olmayacağı idrakine varan kaplumbağa misali insanın en mutlu olduğu yerdir kendi adası. 
Her insanın kendi adası, kimine göre evi, kimine göre işi, kimine göre eşi veya annesi. Örnekleri çoğaltmak mümkün. 
Peki sizin kendi adanız hangisi? 
Yapmanız gereken kendinize bu soruyu yöneltmek ve sizi bekleyen adanızı Kristof Kolomb'un Amerika'yı keşfettiği gibi kendi adanızı keşfetmek. Keşif yaparken birden çok adanız olabileceğini unutmayın. Adanızı bulduğunuz vakit onunla uzun zaman geçirmeyi, kendisini üzmeden mutlu olabileceğiniz en iyi yerin orası olduğu idrakine vararak, adanızın kıymetini bilmeniz dileğiyle,

Sevgiler, Saygılar, Selamlar.

Yorumlar

Bizi Takip Edin