Bir Şey Yapmalı

Bir şey yapmalı. Hayatınızı renklendirip daha çekilir hale getirmek, günün akışında kaybolup yıllar geçtikten sonra arkanıza dönüp baktığınızda geçen yılların kendinize bir şey katmasını istiyorsanız bir şeyler yapmalı.

düsünen adam



Peki ne yapmalı da hayatınızı daha güzel, daha keyifli hale getirmeli? Spor salonuna gidip hunharca kas mı büyütmeli? yoksa gitar kursuna yazılıp da bağıra bağıra şarkı mı söylemeli? yoksa yemek kursuna gidip lezzetli yemekler öğrenip afiyetle yeyip yedirmeli mi? Yada ne gerek var böyle uğraşlara. İşe zor gidip geliyoruz. İşten geldiğimde pijamalarımı giyip televizyonun karşısında geçmek bana yetiyor. Hiç rahatımı bozamam da diyebilirsiniz. Hepsine saygı duymak gerek sonuçta herkesin kendi hayatı kim kendini nasıl mutlu ediyorsa öyle yaşar.

Burada önemli olan siz ne yapmak istiyorsunuz yada ne yapmaktan veya ne yapmamaktan hoşlanırsınız? Etrafınıza baktığınızda yukarıda saydığımız yada benzeri kurslara, salonlara, davetlere yada bunun gibi yerlere gidip hayatına değişiklik katmak isteyen veya bu tarz aktiviteleri hayatının bir parçası haline getiren bir çok insana denk gelme ihtimaliniz var. Ama bu tarz kurslara seminer ve eğitimlere bir hevesle başlayıp sonra erken bıkan, yada çiçekten çiçeğe konan bal arısı gibi sürekli sektör değiştirenlere de rastlamak mümkün. Bir kulvar tutturup o yönde ilerleyip hayatına bir hobi kazandıranlara sözüm yok onlar kendilerini farklı kılmaya, hayata bir şeyler verip almaya çalışıyorlar. Yıllar sonra aynaya baktıklarında diğer insanlara göre farkındalık yaratan, kendini özel hissettiren bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Böyle insanları takdir etmek gerek.

Bu yazıda değinmek istediğim topluluk türü, pijama ile televizyon karşısında uyuklayan yada insana herhangi bir değer katmayan gereksiz uğraşlarla insanın ömrünü, çakmağa tutuşturulmuş kağıt parçası gibi yok eden insanlaradır. 

Kendinizi geliştirin. Ben size efendim ayda şu kadar kitap okuyun, şunları şunları illa yapın demiyorum. Değinmek istediğim konu sadece televizyon karşında göbek büyüterek etrafınızdan bi haber yaşamayın, ailenizle ilgilenin günlük maddi ihtiyaçlarını karşılayarak aile babası veya annesi olunmuyor malesef. Bir toplulukta otururken, kalkarken acaba ne konuşacak diye ağzınızdan çıkacak cümleler sabırsızlıkla beklenir olsun. Varlığınızla yokluğunuz bir olmasın, arayan değil aranılan olun. Saygı duyduğunuz için saygı duyulan olun. Cümleleri uzatmak mümkün anlatılmak istenen kısa özet,

Dünyadan bi haber hayata kendi penceresinden, bakan empati yapamayan, android telefonlarda sanal dünyada kaybolan asosyal bir kişi olmayın. 


Sevgiler, Saygılar, Selamlar


Yorumlar

Bizi Takip Edin