Playstation 2 Oyun Konsolunun Tamir Desteği Kaldırılıyor!!!

Playstation 2

Sony, PlayStation 2 oyun konsollarının tamirinde artık teknik destek vermeyeceğini açıkladı.18 yıllık devam eden tamir serüvenine PS2 bundan sonra dahil olmayacak.

PlayStation 2 kimin çocukluk kiminin gençlik yıllarının efsanevi oyun araçlarından biriydi. PS2’nin üstüne PS3 ve PS4 çıkmış olmasına rağmen ilk göz ağrısı PlayStation 2 olan kullanıcıların gözünde yeri hep ayrı oldu. Bu sebepten ötürü ki PS2’nin oyun konsollarının satış rakamlarına hala daha başka bir konsol tarafından ulaşılmış değil.

2000 yılında Japonya’da satışa sunulan PlayStation 2, zamanla dalga dalga tüm dünyaya yayılarak 150 milyonu aşkın satmayı başarmıştı.

Şimdiden efsaneler arasına karışan PlayStation 2 oyun konsolu o kadar popüler oldu ki, Sony bu konsolu 2013 yılına kadar üretip sattı. Hemde o yıllarda PS2’nin iki üst versiyonu olan PS4 çıkmış olmasına rağmen. PlayStation 2 oyun konsolunun bu kadar tutulmasının bence iki önemli nedeni vardı.
Birincisi, piyasaya sürüldüğü zaman olan 2000 yılına göre gelişmişlik düzeyinin önde olması ve ikili oyuncu desteği.
İkincisi de, o yıllarda piyasada oyun alanında kendisi kadar kaliteli ve zevkli başka tercih şansının yeteri kadar olmaması.

Zamanında oyun dünyasında çok tutunmus olsada öyle ya da böyle artık PlayStation 2 oyun konsolu da miadını doldurmuşa benziyor. Eğer sizde Sony tarafından emekliye ayrılan PlayStation 2 oyun konsollarına sahipseniz ve tamir desteğine ihtiyacınız varsa, yetkili servise başvurmak yerine tanıyıp bildiğiniz ve işinde mahir bir ustaya konsolunuzu emanet etmenizi tavsiye ederiz.

Yorumlar

Bizi Takip Edin